איך להימנע מבחירת מטפלים גרועים?

 

לא אחת שמענו בתקשורת על מקרים מזעזעים של התעללות בקשישים על ידי המטפלים או סתם מקרים של הזנחה. המחשבה שזה יקרה להוריכם מלחיצה ומדירה שינה מעיניכם, אתם שואלים את עצמכם איך להימנע מבחירת מטפלים זרים גרועים עצלנים ומזניחים?

כאשר אתם מחפשים עובד סיעודי זר לצורך טיפול בהורה סיעודי, באופן טבעי יש לכם חששות. כאשר ההורה תלותי בידיו של המטפל האחריות רבה; אתם בוודאי חוששים ממקרים של התעללות וניצול לרעה, או סתם התרשלות בביצוע העבודה. אם כך מה ניתן לעשות על מנת לבחור נכון את העובד הזר שיטפל בהוריכם?

טיפים לבחירת מטפל זר

הצעד הראשון הוא  תיאום ציפיות ברור בין המטפל לביניכם, אתם חייבים להבהיר מראש למטפל או למטפלת את אופי העבודה, את השעות והזמנים, את הפעולות הפשוטות שיש לבצע, את מצבו הרפואי הסיעודי ואף הקוגניטיבי של יקירכם, ולא להסתיר דבר. חשוב להבהיר מראש את גובה השכר והתנאים הנלווים באופן ברור ועל גבי הכתב, דבר שיצמצם מחלוקות בעתיד וימנע חוסר מוטיבציה ואי נעימות רבה. כמו כן חשוב להבהיר את מקומה של המשפחה הקרובה בבית, מספר הפעמים (בערך) שבאים לבקר ועוד. כל אלו הם פרטים שחשובים מאוד למטפל ולתהליך של עבודה תקינה. זהו רק הצעד הראשון, אך כמובן שעליכם להיות מעורבים ולהחליט את ההחלטה הסופית לגבי זהות העובד.

נקודה שנייה היא ההכשרה והניסיון של המטפל. טיפול סיעודי הוא לא דבר פשוט, גם מבחינה פיזית וגם מבחינה נפשית. אם למשל מדובר בחולים דמנטיים ישנם גם קשיים נוספים מלבד עצם הטיפול איתם המטפל צריך להתמודד. לכן חשוב לוודא שיש לו את ההכשרה המתאימה ורצוי גם הניסיון המתאים.

נקודה שלישית היא התקשורת. חשוב שתוכלו לתקשר בקלות עם המטפל הזר, זה נכון גם לגבי התקשורת בין המטפל למטופל וגם בין המטפל למשפחתו של המטופל. אם יש לכם קושי בשפות זרות כדאי להעדיף מטפל שכבר נמצא בארץ זמן ממושך ולמד עברית. למי שנמצא בארץ זמן ממושך יש יתרונות נוספים, הוא יודע להסתדר ויכול לעזור במטלות שונות.

מומלץ מאוד לבצע ראיון אישי על מנת שתוכלו להתרשם באופן אישי ולתת מקום לתחושת הלב שלכם. גם לאחר קליטת המטפל חשוב להיות ערניים ולשים לב להתנהגות ההורה המטופל. סימני מצוקה וחשש להישאר לבד עם המטפל צריכים להדליק נורה אדומה.

לסיום, אתם בהחלט יכולים לבקש המלצות מהמטפל. מטפל זר שעבד עם משפחה במשך מספר חודשים ואולי אפילו שנים והעניק שירות טוב ומקצועי יכול בקלות לקבל מהם מכתבי המלצה המעידים על טיב עבודתו.

עוד מאמרים

התמודדות עם מותו של חולה דמנציה

דמנציה היא מחלה סופנית ובסופו של דבר יגיע הרגע שבו החולה נפטר. ישנם אנשים המרגישים כי הם חוו כל כך הרבה צער וכאב במהלך המחלה, עד שאינם מרגישים חוויה רגשית חזקה ברגע הפטירה. אך ההתמודדות עם הרגשות צפויה להגיע בשלב מאוחר יותר, ולפעמים בצורה בלתי צפויה

אלצהיימר – התנהגות נסערת

מה גורם להתנהגות נסערת? ישנם גורמים שונים לשינויי ההתנהגות, ואצל כל חולה יכולות להיות סיבות אחרות אשר מעוררות את ההתנהגות. בגדול ניתן לסווג אותן לסיבות הקשורות לשינויים אשר מתרחשים במוח ולסיבות הקשורות לגורמים סביבתיים ונסיבתיים.

FIND A JOB