טיפול טבעי באלצהיימר

האם טיפול טבעי יכול לסייע בעצירת הידרדרות קוגניטיבית?

כפי המצב הקיים כמעט בכל מחלה, הרפואה הרגילה מתעלמת לחלוטין מיכולתם של החומרים הטבעיים – תוספי התזונה – להשפיע לטובה על מחלת האלצהיימר.

מגוון גדול של תבלינים צמחי מרפא ויטמינים ותוספי תזונה ידועים מאז ומעולם כמשפרי זיכרון, ולעתים קרובות עשויים למנוע דמנציה, אך חשוב לזכור שנכון להיום אף לא אחד מהם הוכח מחקרית כיעיל למניעה או ריפוי אלצהיימר. במאמר שלפניכם אספנו את מיטב המחקרים המדעיים העדכניים ביותר, בנושא זה. כמובן שנעדכן אתכם בכל מחקר ומידע חדש שעשוי למנוע או לפחות לעצור את התפשטות הדמנציה.


חומצה פולית

חומצה פולית היא חומר מזין טבעי החיוני לבריאותם של תאי דם ותאי עצב. הוא נמצא בירקות ירוקים כמו תרד וברוקולי.  לפחות שני מחקרים הראו כי רמות נמוכות של חומצה פולית עשויות להיות קשורות לסיכוי גבוה יותר לפתח את מחלת האלצהיימר בשלב מאוחר בחיים. אם כי בשלב זה אין ראיות לכך שחומצה פולית מונעת את מחלת האלצהיימר.  

ויטמין E

ויטמין E היא ויטמין מסיס בשומן המתרחש באופן טבעי. ויטמין E עשויה להגן על תאי הגוף מפני השפעותיה של ההזדקנות. מחקר אמריקאי אחד הראה כי נטילת ויטמין E הוריד את קצב ההתדרדרות של מחלת האלצהיימר. נכון להיום יש לאיגוד האמריקאי לנוירולוגיה הנחיה, כי יש לשקול שימוש בוויטמין E בחולים עם מחלת אלצהיימר. 

גינקו בילובה

גינקו בילובה, מופקת מעלים של עץ סיני, בתמצית הגינקגו שני חומרים פעילים גליקוזידים  פלבונואידיים (Flavonoid Glycosides) וגינקגוסיד, שהוא חומר ייחודי לצמח זה. נטען שיש בכוח חומרים אלה לשפר את היכולות הקוגניטיביות, ועושים בהם שימוש כמשפרי זיכרון וכנוגדי ורטיגו,  על אף שהמחקרים חלוקים בדעותיהם ביחס לאפקטיביות של הגינקגו, כיום גינקו בילובה מורשה לטיפול במחלה אלצהיימר בגרמניה.

פיקנוגנול

מחקר על קשישים הראה כי נטילת 150 גרם של פיקנוגנול למשך 3 חודשים שיפרה את חדות הזיכרון שלהם לעומת קבוצה שקיבלה כדורי דמה (פלצבו). מנגנון העבודה של פיקנוגנול דומה לזה של מלטונין- הוא פועל כאנטי אוקסידנט חזק ברקמת המח ומגן על הנוירונים מפני הנזקים של העקה החימצונית.

כורכומין ואחרים

כורכומין קיים במגוון גדול של תבלינים ותערובות תבלינים, (באבקת כורכום בקארי ובחוויג’, האפקטיביות שלו עולה בשילוב עם פלפל שחור). אוכמניות כחולות, תרופות לטיפול בסוכרת, תרופות להורדת לחץ דם, אספירין ועוד.

Другие статьи

התמודדות עם מותו של חולה דמנציה

דמנציה היא מחלה סופנית ובסופו של דבר יגיע הרגע שבו החולה נפטר. ישנם אנשים המרגישים כי הם חוו כל כך הרבה צער וכאב במהלך המחלה, עד שאינם מרגישים חוויה רגשית חזקה ברגע הפטירה. אך ההתמודדות עם הרגשות צפויה להגיע בשלב מאוחר יותר, ולפעמים בצורה בלתי צפויה

אלצהיימר — התנהגות נסערת

מה גורם להתנהגות נסערת? ישנם גורמים שונים לשינויי ההתנהגות, ואצל כל חולה יכולות להיות סיבות אחרות אשר מעוררות את ההתנהגות. בגדול ניתן לסווג אותן לסיבות הקשורות לשינויים אשר מתרחשים במוח ולסיבות הקשורות לגורמים סביבתיים ונסיבתיים.

FIND A JOB